21 C
İstanbul
27 Temmuz Cumartesi, 2024
spot_img

Defne ve Samandağ halkından Can Atalay “kararına” protesto: Hatay halkının sesi enkaz altında bırakıldı

Hatay’da Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi protesto edilerek, "Bugün Hatay halkının sesi enkaz altında bırakıldı" denildi.

Meclis’te okunan kararla Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde protesto edildi.

TİP’ten yapılan videolu paylaşımda, “Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin hukuksuzca düşürülmesine ve halkın iradesinin gasp edilmesine karşı Defne ve Samandağ’da sesimizi yükselttik. Enkazlara terk etseniz de, vekilimizi alıkoysanız da, irademize sahip çıkacağız. Size asla boyun eğmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

“Biz, Saray’dan büyüğüz”

TİP Defne İlçe Başkanı Çetin Yalçınkaya, Hatay halkının iradesiyle seçilen ve mazbatası verilen Atalay’ın Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen hukuksuz tutukluluğunun devam ettiğini belirterek “Anayasa hükmü önce Yargıtay tarafından, ardından da TBMM tarafından fiilen yürürlükten kaldırılmıştır.” dedi.

Hatay halkının iradesinin yok sayıldığını belirten Yalçınkaya, “Biz, Saray’dan büyüğüz, biz iktidarlardan, patronlardan büyüğüz. Bu yüzden şimdi bir kez daha yan yana gelmek, yeniden mücadele etmek zorundayız. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak.” şeklinde konuştu.

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN TEMMUZ SAYISI ÇIKTIspot_img
İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,700AboneAbone Ol