21.8 C
İstanbul
16 Eylül Pazartesi, 2024
spot_img

Filistinli 30 esir İsrail hapishanesinden serbest bırakıldı

Gazze için geçici ateşkes ve esir takası mutabakatı kapsamında 10 İsrailli rehine ile aralarında Ahed Tamimi'nin de bulunduğu Filistinli 30 kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında Gazze Şeridi’nden 10 İsrailli kadın ve çocuk ile İsrail hapishanesinden Filistinli 14 kadın ve 16 çocuk esir daha serbest bırakıldı.

Serbest kalanların arasında İsrail askerlerinin 6 Kasım’da gözaltına aldığı “Filistinli cesur kız” Ahed Tamimi de yer aldı. Ahed Tamimi dahil Filistinli 30 esir İsrail hapishanesinden serbest bırakıldı

Serbest bırakılanları Filistinlileri taşıyan Uluslararası Kızılhaç Örgütü konvoyu, işgal altındaki Batı Şeria’ya İsrail ordusunun baskınından sonra ulaşabildi.

İsrail askerleri, Ofer Hapishanesi ve Ramallah yolu üzerinde yer alan Filistin beldesi Betunya’da bekleyen çoğunluğu genç Filistinlilere saldırdı. İsrail ordusu, bölgedeki Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombası attı. Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, İsrail askerlerinin Filistinlilere gerçek mermiyle açtığı ateşte 1’i ağır 5 Filistinli yaralandı.

Kızılhaç Konvoyu, İsrail ordusunun Filistin beldesine baskını ve çıkan olaylar nedeniyle gece geç saatlerde İsrail ordusunun kontrolünden ayrılabildi.

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol