Yeni Dönem Yayıncılık, Lenin’in ölümünün 100. yılında “Uluslararası Lenin Yüzyılı Sempozyumu” düzenliyor.
13 ve 14 Ocak olmak üzere 2 gün yapılacak sempozyum öncesinde 7 ve 10 Ocak tarihlerinde hazırlık toplantıları olacak. Sempozyum; 13 Ocak tarihinde Nazım Hikmet Kültür Evi’nde, 14 Ocak tarihinde ise Şişli Tiyatrosu’nda yapılacak.
Sempozyumun katılımcıları ise şu şekilde:
- Antropolog Sibel Özbudun: “Lenin ve Kadınların Kurtuluşu Üzerine”
- Yazar Volkan Yaraşır: “Lenin ve Devrimin Diyalektiği”
- ABD Workers World Party üyesi Richie Merino
- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden Dr. Mariam Abu Daqqa
- Büyük Britanya Komünist Partisi (Marksist-Leninist) başkan yardımcısı Joti Brar: “Lenin’in Eseri Günümüz İçin Bir Rehber Olmaya Devam Ediyor”
- Güney Kore People’s Democracy Party Delegasyonu: “Ekim Devriminin Tarihsel Deneyimi ve 21.yüzyıl Devriminin Zaferine Etkileri”
- Kıbrıs Yusuf Alkım: “Devrimin Güncelliği ve Leninist Örgütün Gerekliliği”
- Gürcistan Sosyalist Platform’dan Ilia Lobjanidze: “Sovyetler Sonrası Dönemde
Gürcistan’da Anti-Komünizm” - Cuma Şat: Emperyalizm ve 3.Dünya Savaşı
- Ergün Adaklı: Filistin ve Ortadoğu
- Barış Kaya: Ulusal Sorun ve Ortadoğu
- Şahin Başaraner: İşçi Örgütlenmeleri
- Ülkü Şeyda: Komite ve Konsey Örgütlenmeleri
7 Ocak 2024 Pazar günü saat 20.30’da yapılacak Zoom toplantısının katılımcıları şu şekilde:
- Özlem Oral – Yeni Dönem Yayıncılık
- Mehmet Ali İnci – İnter Yayınları Çevirmeni
- Hayri Erdoğan – Yordam Kitap
- İlbay Kahraman – Ayrıntı Yayınları
10 Ocak Çarşamba gençlik örgütlerinin Katılımıyla “Lenin Yüzyılında Gençlik” sunumu yapılacak.
Sempozyumun çağrısı ise şu şekilde:
Adı bir devrim ve parti ile böylesine özdeşleşen birini daha bulmak, imkansızdır. Yalnızca yaşadığı dönemi değil, koca bir çağı değiştirdi. “Proleter devrimler çağı”nı başlatan bir devrimin önderi olarak dünya işçi ve emekçilerinin, yoksul halkların muazzam sevgisini kazanırken, dünya burjuvazisinin sonsuz öfke ve nefretine mazhar oldu. Onu büyük, aşılmaz kılan şey, tam da sınıf düşmanlarının bu sonsuz öfkesinden, düşmanlığından zerre korkmaması, onları karşısına almaktan çekinmemesi, tüm bunları göze alarak devrim yapma cüretini göstermesiydi. Dünya proletaryasının büyük önderinin ölümünün 100. yılına girilirken, Lenin’in pratik ve teorik mirasından günümüze ilişkin sonuçlar çıkarmak görevi önümüzde duruyor. Lenin, sosyalist inşa teorisiyle, dar anlamda, kendi eserini tamamladı. Fakat sosyalizmin büyük eseri, o henüz tamamlanmış değil. O şimdi, değil milyonlar, milyarlar ölçüsünde emekçi sınıfların acılarından, umutsuzluklarından, hatta mahkum oldukları cehaletten doğacak milyonların kendi eseri olacaktır. Bu büyük esere, ölümünün 100. yılında, Yeni Dönem Yayıncılık olarak ufak bir katkı sunmak için yola çıktık. Uluslararası konuklarla birlikte Lenin’in ve Leninizm’in çeşitli açılardan ele alınacağı “Uluslararası Lenin Yüzyılı Sempozyumu”nda sizleri de aramızda görmeyi isteriz.