Notice: Array to string conversion in /home/runcloud/webapps/app-direnisteyiz29/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_functions.php on line 459
22.9 C
İstanbul
19 Eylül Perşembe, 2024
spot_img

Süperpak Ambalaj işçileri 20 gündür grevde

Antep Süperpak Ambalaj işçileri, yönetimin ‘Sıfır’ zam teklifine karşı 40 derece sıcağa aldırmadan 20 gündür grevdeler. İşçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceğini dile getirdi.

Avusturya merkezli Mayr-Melnhof Packaging Şirketi’ne ait MM Süperpak Ambalaj’ın İzmir, Karaman ve Antep’te bulunan fabrikalarında çalışan 250 civarında işçi, şirket yönetiminin üretim düşüklüğünü neden göstererek 0 (sıfır) zam dayatması üzerine, 20 gündür grevde. İşçiler yönetimin 0 zam talebini asla kabul etmeyeceklerini belirtirken, kendilerinin verdiği net 380 liralık zam teklifinin kabul edilmesini istiyor. Antep’teki fabrikanın önünde her gün sabah 08.00’denakşam 17.00’ye kadar 40 derecelik sıcağın altında bekleyen işçiler, hava sıcaklığı 100 derecede olsa da haklarını alıncaya kadar bekleyeceklerini dile getirdi.
Görüşmelere zam için başladıklarını, ancak işverenin tavrından sonra olayın zamdan çıkıp onur meselesine dönüştüğünü aktaran Selüloz-İş Sendikası Antep Temsilcisi Fatih Anlar, “Biz para için değil onurumuz için 40 derecelik sıcağın altında kararlı bir şekilde greve devam ediyoruz” dedi.
‘0’ ZAM TEKLİF ETTİLER
Sene başında işçilerle birlikte 74 maddelik teklifle toplu iş sözleşmelerine başladıklarını hatırlatan Anlar, 5 ay boyunca hiç parasal maddeleri konuşmadıklarını, idari maddelerde ise anlaştıklarını söyledi.  Zam noktasında brüt değil, net zam istediklerini vurgulayan Anlar, “Sendika bizlerin arkasında durarak işverenin yaptığı 285 liralık brüt teklifi kabul etmedi. O arada şirket genel müdürü değişti. Yeni gelen müdürde bize bu yıl ve önümüzde ki yıl için iş düşüklüğü ve ekonomik sıkıntıları neden göstererek 0 zam teklifi yaptı. Sendika bu teklifi de kabul etmedi. Biz işçiler 380 lira net zammın altına imza atmayız kararı aldık. Bizde karşı taraftan yanıt gelmeyince grev kararı aldık. Greve çıkmamız para meselesini de geçip onur meselesine dönüştü” diye konuştu.
‘BÜYÜMEDE Kİ PAYIMIZI İSTİYORUZ’
Yönetimin ne yapmaya çalıştığını anlamadıklarını ifade eden Anlar, aldıkları bilgiye göre gelen siparişleri durduklarını ve işlerin yerinde saydığını söyledi. “İş yok” lafının gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Anlar, şöyle devam etti: “Bu fabrika zararda etmiyor. Fabrikada iş yok diye oturduğumuz günümüz olmadı. Bu zammı keyfimiz için istemiyoruz. Elbette karşı tarafı da düşünüyoruz.  Ama enflasyon rakamları ortadayken bizim istediğimiz zam çok değildir. Bu fabrika ilk açıldığında 20-30 bin lira ciro yaparken şimdi bizlerin emeğiyle 3-4 trilyon arasında ciro yapıyor. Biz bu büyümede ki payımızı istiyoruz.”
‘İŞVEREN BİZİ OYALIYOR, HAKKIMIZI İSTİYORUZ’
4 yıldır Süperpak Ambalaj’ın Antep fabrikasında çalışan Cengiz Aksoy da, sendikaya 2 yıldır geçtiklerini, ilk toplu sözleşmenin yapıldığını, bunun 2’nci toplu sözleşme görüşmesi olduğunu hatırlattı. Sendikaya geçmeleriyle beraber birçok hak elde ettiklerini belirten Aksoy, “İşveren bizleri sürekli oyalıyordu. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Ben fabrika açıldığından beridir burada çalışıyorum. Fabrikanın büyümesinde payımız var. Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Burada mağdur olan sadece biz işçiler değil, ailelerimizde mağdur oluyor” diye belirtti.
AMAÇ SENDİKAYI TASFİYE
Antep’teki fabrikada 3 yıldan beridir çalışan Mehmet Durmaz ise, “Bunlar bizim hakkımızı yedi” diyerek greve gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Durmaz, şunları dile getirdi: “Aslında biz grev kararını kendimiz almadık. Yönetim bu kararı zorla bize aldırdı. 6 aydan beridir karşı taraftan bir şey göremedik. Onlar bize hiç olumlu yaklaşmadılar. Görüşmeler sürecinde fabrika içerisinde bizlere karşı zor kullanmada oldu. Biz aldığımız kararın arkasındayız. Ülke şartlarında aldığımız maaşla geçinmemiz mucizedir. İş zam meselesini çoktan geçti. Artık iş onur meselesine döndü. Yönetimin tek amacı sendikadan ayrılmamızdır. Ama biz biliyoruz ki; sendikadan ayrılırsak fabrikayı bize çalışılamaz bir hale getirirler.”

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol