8.3 C
İstanbul
19 Ocak Pazar, 2025
spot_img

Limter-İş’ten Tuzla Gemi önünde iş cinayeti protestosu

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası, İsmail Koyuncu adlı işçinin iş cinayeti sonucu yaşamını yitirmesini Tuzla Gemi önünde protesto etti.

İstanbul’da Tuzla Gemi Tersanesinde 9 Ocak günü sabah saatlerinde noya işleri yapan Atagem taşeron firmasında yevmiyeci olarak çalışan İsmail Koyuncu, sepetin devrilmesi sonucu 6 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirdi.

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası, İsmail Koyuncu adlı işçinin iş cinayeti sonucu yaşamını yitirmesini Tuzla Gemi önünde protesto etti.

“Kaza, kader değil bu bir cinayet” pankartının açıldığı eylemde “İşçiler birleşin, ölümleri durdurun”, “İnsanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı okudu.

Patronların kar hırsı ve taşeron sisteminin işçilerin canını almaya devam ettiğini belirten Saygılı, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı için yüzlerce işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. İki gün önce Tuzla Gemi Tersanesi’nde çalışan İsmail Koyuncu’nun da iş alınmayan önlemler nedeniyle yaşamını yitirdiğini vurgulayan Saygılı, İsmail Koyuncu Tuzla Gemi Tersanesinde yaşamını yitiren 12. işçi olduğuna dikkat çekti.

Koyuncu’nun yaşamını yitirmesinin ne kaza, ne de kader olduğunu ifade eden Saygılı, bunun bir cinayet oluğunun altını çizdi. Saygılı, “Azami karları için zamandan tasarrufu kar bilen, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini maliyeti arttıran gereksiz masraf olarak gören tersane patronları ve taşeronluk sistemi bu cinayete davetiye çıkarmıştır. Şayet arkadaşımızın üzerinde çalışmış olduğu sepetli vincin TS EN 280 standartlarına uygun, günlük ve aylık bakımı yapılmış olsaydı böyle bir sonuçla karşılaşmayacaktı İsmail Koyuncu arkadaşımız, aramızda olacaktı” dedi.

“Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Saygılı, taleplerini şöyle sıraladı:
■ Taşeronluk sistemi yasaklansın.
■ Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılsın, sendika düşmanlığına son verilsin.
■ İşçi sağlığı ve iş güvenliği için, üniversitelerden, meslek odalarından, barodan, sendikalardan, öncü işçilerden oluşacak inceleme, araştırma ve yaptırım yetkisi olan bir komisyon kurulsun.
■ Salgın koşullarında zorunlu işler dışında çarklar durdurulsun aynı ücret üzerinde işçiler ücretli izne çıkarılsın.
■ Covid-19 sağlıkta meslek hastalığı, iş yerlerinde iş kazası sayılsın.

KaynakEtha

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN OCAK SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,950AboneAbone Ol