5.4 C
İstanbul
23 Kasım Cumartesi, 2024
spot_img

Fatma Altınmakas’a ilişkin haber ve paylaşımlara engel

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, evli olduğu erkeğin kardeşi tarafından tecavüze uğradıktan sonra katledilen Fatma Altınmakas’a dair haber ve içeriğe erişim engeli getirtti

Muş’un Malazgirt ilçesinde evli olduğu erkeğin kardeşi tarafından tecavüze uğrayıp daha sonra evli olduğu erkek tarafından katledilen Fatma Altınmakas’a dair pek çok haber ve içeriğe Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü talebi doğrultusunda erişim engeli getirildi.

Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği, erişim engeli kararında, onlarca haber sitesinde yer alan haberlerin yanı sıra Ekşisözlük’teki Fatma Altınmakas başlığına ve Twitter’da #FatmaAltınmakasaSesOl etiketi ile yapılan paylaşımlara erişim engeli getirildi. Twitter’ın erişim engeli kararını uygulayıp uygulamayacağı henüz bilinmiyor.

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün, Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı erişim engeli başvurusunda, katledilen Fatma Altınmakas’ın çocuklarının psikolojilerinin bu haberler nedeniyle olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı (Qêranlî) köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, evli olduğu erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas’ın sistematik tecavüzüne uğradığı ve tehdit edildiği gerekçesiyle 12 Temmuz’da Konakkuran Jandarma Karakolu’na giderek suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası Sinan Altınmakas gözaltına alındı. Sinan Altınmakas tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından “dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah oluşu, delilleri karatma ihtimalinin olmaması” gerekçiyle serbest bırakıldı. Sinan Altınmakas’ın adli kontrolle serbest bırakıldığı gün Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından katledildi. Kazım Altınmakas ise “kasten adam öldürme” suçundan tutuklandı. Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği ise, Fatma Altınmakas’a tecavüz ederek, ölümüne neden olan Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için yapılan başvuruyu, “Adli kontrol tedbirleri ölçülü” diyerek reddetmişti. Tecavüze uğradıktan sonra katledilen Fatma Altınmakas’ın, jandarma karakoluna yaptığı şikayet başvurusunda Türkçe bilmediği ve ifade işlemlerinde Kürtçe tercüman bulundurulmadığı için uğradığı şiddeti anlatamadığı ortaya çıkmıştı. Fatma Altınmakas’ın ifade işlemlerine ilişkin açıklama yapan Muş Valiliği ise, Türkçe bilmeyen Altınmakas’ın Türkçe ifade verdiğini ileri sürerken, savunmaya giren avukat ise Altınmakas’ın ifadesini Kürtçe verdiğini söyledi.

 

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN KASIM SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol