25.4 C
İstanbul
20 Eylül Cuma, 2024
spot_img

FHKC bayrağı taşımak ‘örgüt propagandası’ suçu sayıldı

Filistin halkına yönelik katliam saldırıları karşısında siyonist İsrail devletiyle işbirliğini “tarihi ve kültürel bağlar” şeklinde nitelendiren devlet, ETHA editörü Pınar Gayıp ile aynı davada yargılanan Semiha Şahin’e FHKC bayrağı taşımaktan “örgüt propagandası” gerekçesiyle ceza verdi.

Pınar Gayıp ve Semiha Şahin’in yargılandığı davanın karar duruşması 2 Kasım günü görüldü. Gayıp ve Şahin’e 3 yıl 1 ay 15’şer gün hapis cezası veren İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Şahin hakkında ek olarak “örgüt propagandası”ndan 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı 10 aya düşürürken hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

19 Ekim 2014 tarihinde Kadıköy’de gerçekleştirilen bir yürüyüşe katıldığı için 2911 sayılı kanuna muhalefetten ceza verilmesi istenen Şahin hakkında, beraat kararı veren mahkeme heyeti, aynı yürüyüşte taşıdığı bayrağı “örgüt propagandası” suçuna gerekçe yaptı. Yürüyüşte, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) bayrağı taşıyan Şahin’in “örgüt propagandası” yaptığını iddia eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi FHKC’yi “terör örgütü” ilan ederek, siyonist İsrail ile Türk devletinin askeri, ekonomik, siyasi işbirliğini mahkeme kararlarına taşıdı.

Akar: “İsrail ile tarihi ve kültürel bağlarımız var”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 28 Ekim günü İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz’ı Ankara’da ağırlamıştı. Düzenlenen ortak basın toplantısında Akar, Türk devleti ile İsrail’in tarihi ve kültürel bağları olduğunu söylemiş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yaptığı karşılıklı görüşmeler, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkiler bakımından önemli bir dönem noktasını teşkil etti” sözleriyle, Türk devleti ile siyonist İsrail devletinin işbirliğinin üst düzeyde sürdüğüne işaret etmişti.

KaynakETHA

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol