19.3 C
İstanbul
20 Eylül Cuma, 2024
spot_img

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu: “Bu şehri yasakçı zihniyetle yönetemezsiniz”

Eskişehir’de 12-15 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek Anadolu Fest’in yasaklanması ve kentte 15 gün süreyle tüm eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına kararına Emek ve Demokrasi Platformu tepki gösterdi. Özdilek Kültür Merkezi’nde yapılan açıklamada, “Bu şehri yasakçı zihniyetle yönetemezsiniz” denildi.

Açıklamanın gerçekleştirilecek Kültür Merkezi’nin önü polis ablukasına alınınca açıklama içeride yapıldı. Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı Nurettin Aldemir okudu. Eskişehir Valiliği’nin 10-24 Mayıs tarihlerini kapsayan kentte tüm etkinlikler ve eylemlerin yasaklanması kararını hatırlatan Aldemir, yasaklama kararının kentte 12-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Anadolu Fest’in engellenmesi amacı taşıdığına dikkat çekti.

Yasaklama kararına gerekçe olarak “…huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması, şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi”nin gösterildiğini kaydeden Aldemir, “Soruyoruz: Valilik bizim bilmediğimiz neyi biliyor da 15 gün süreyle huzur ortamının bozulacağını öngörüyor. Bilmek isteriz!” dedi. Aldemir, yasaklama kararında ifade edilen gerekçelerin tutarlı hiçbir yanı olmadığını vurguladı.

Daha önceki yasaklarda olduğu gibi son yasak kararıyla da “toplantı ve yürüyüş yapma özgürlüğü, düşünceyi ifade etme özgürlüğü, sosyalleşme hakkı, sanatsal üretim ve paylaşma hakkı, kendini gerçekleştirme hakkı”nın yok edildiğini söyleyen Aldemir, “Kimse bizden, haklarımızın kullanılmasına engel getirildiği bir ortamda sessiz kalmamızı beklemesin! Sessiz kalmayacağız! Dünya insanlığının ortak kabulü olan haklarımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bu şehri yasakçı zihniyetle yönetemezsiniz”

Eskişehir Valisi’ne yasakçı zihniyetten vazgeçme çağrısında bulunan Aldemir, “Bu şehri yasakçı zihniyetle yönetemezsiniz” diye konuştu.

Halk şenlikleri, konserler, festival alanları, sokaklar ve meydanların gençlerin özgürce eğlenmelerine kapatılamayacağını vurgulayan Aldemir, “Emek ve Demokrasi Platformu olarak demokrasiye, laikliğe ve özgürlüğe sahip çıkıyoruz. En önemlisi Eskişehir’e ve şehrimizin kültürel sosyal dokusuna sahip çıkıyoruz. Keyfi ve gerici uygulamaları olağan bir yönetim şekline dönüştüren Eskişehir Valisini demokratik, laik sosyal hukuk devletinin gereklerini yerine getirmeye ve hukuksuz yasaklama kararını kaldırmaya bir kez daha çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aldemir ayrıca, Anadolu Fest’i düzenleyen şirketin Valilik yasaklama kararına karşı yürütmeyi durdurma talebinde bulunduğunu fakat 1. İdare Mahkemesi’nin talebi reddettiği bilgisini verdi. Aldemir, ayrıca Eskişehir Halkevi Şubesi ve Yaşam Bellek Özgürlük Derneği’nin de yasaklama kararının kaldırılması talebiyle başvuruda bulunduğunu söyledi.

KaynakETHA

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol