Yatağan’daki termik santralde kömür sevk kanalının çökmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 10 işçi yaralandı.
Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santralde kömür sevk kanalının çökmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 10 işçi yaralandı.
DHA’nın haberine göre Şahinler Mahallesi Yatağan- Milas Karayolu’nun 3’üncü kilometresindeki Yatağan Termik Santrali’nde, raylı sistem olan kömür sevk kanalı çöktü. Çökme sonucu 10 işçi yaralandı, demir yığınlarının altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti.
2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Demirlerin altında kalan 2 işçi için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına İzmir’den getirilen kokuya duyarlı köpekler de katıldı. Yapılan aramalarda köpeklerin koku aldığı bölgede iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
GİRGİN: MUTLAKA TAHKİKATI YAPILACAKTIR
CHP Muğla Milletvekili ve Türkiye Maden-İş’in eski Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, göçmenin hemen ardından olay yerine gitti.
Girgin, Evrensel’e yaptığı açıklamada kendisinin de eski bir maden işçisi olduğunu söyleyerek “Maalesef yaşamak için çalışıyoruz ama çalışırken ölüyoruz. Yatağan Termik Santrali 82 yılında devreye girdi. 36 yıllık bir termik santral burası. 2015 başında da özelleştirildi. Bu köprünün metal yorgunluğu nedeniyle mi başka bir teknik arıza nedeniyle mi çöktüğünün tahkikatı mutlaka yapılacak. 36 yıllık santralde bu köprünün şu ana kadar bakımının ne derece yapılıp yapılmadığı, kontrolün yapılıp yapılmadığı, köprüyü kaşıyan ayaklara takviye atılıp atılmadı mutlaka soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır. Varsa sorumluları yargı önüne çıkarılmalıdır” dedi.
Özelleştirmeye karşı verdikleri mücadeleyi hatırlatan Girgin, “Buradaki olaya bakarak söylemiyorum genel olarak özelleştirmeler ve taşeronlaştırmalar bu ülkede işçide yer altı olsun yer üstü olsun hep ölüm ve yaralanma olarak karşılık bulmaktadır” dedi.
TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY: BU GİDİŞLE SON OLMAYACAK
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Yatağan Termik Santrali’nin kömür bandının çökmesiyle ilgili, AA’ya konuştu.
Atalay, Türkiye’de her gün ortalama 6 kişinin iş kazaları nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Soma son olsun dedik, olmadı. Ermenek son olsun dedik, olmadı. Siirt son olsun dedik, olmadı. Bugün de Yatağan son olsun diyeceğiz ama bu gidişle olmayacak. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki eziyet edilen hayvanlara gösterilen duyarlılığın onda biri iş kazalarına karşı gösterilmiyor. İş kazaları konusunda gelinen nokta artık dayanılacak gibi değil. Bunlara artık iş kazası diyemiyoruz, bunlar bildiğiniz iş cinayeti.”
Yatağan Termik Santrali’nin kömür bandının çökmesiyle ilgili olayın en ufak ayrıntısına kadar incelenmesi ve ihmali bulunanların hesap vermesi gerektiğini belirten Atalay, Türkiye’nin iş kazalarında insanların yaşamını yitirdiği bir tabloyu hak etmediğini söyledi.