21.8 C
İstanbul
16 Eylül Pazartesi, 2024
spot_img

Şu ana kadar 17 kişinin ölümüne neden olan Çin kökenli Wuhan virüsü ile ilgili neler biliniyor?

Çin’de yeni Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye çıktı, vaka sayısı ise 400’ü geçti

Çin’in Wuhan kentinde geçen ay ortaya ve tüm dünyaya yayılma eğilimi gösteren Wuhan (Corona) virüsü, 17 kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün çıkış noktasının Wuhan’da deniz ürünleri satan bir market olduğu düşünülüyor. Çin’de halka “etleri pişirmeden yemeyin” uyarısı yapılıyor.
Şu ana kadar teşhis konulan Vaka sayısı ise 456 olarak açıklanırken uzmanlar, virüse yakalanan kişi sayısının 2000’e yaklaştığını ifade ediyor.
1.4 milyar nüfuslu Çin’de 25 Ocak yeni yıl olarak kutlanırken, ülke içinde milyonlarca insanın seyahat etmesi virüsun daha fazla yayılabilme olasılığını arttırıyor.
Çin Ulusal Sağlık Konseyi Başkan Yardımcısı Li Bin, önceki gün kameralar karşısında yaptığı açıklamada, “Virüsün bulaşma rotası şu an tam olarak anlaşılmış değil, ancak virüsün mutasyona uğraması ve bir salgına dönüşmesi riski var” ifadelerini kullanmıştı.
Çin devlet televizyonu yeni Wuhan virüsünün çıkış noktası olan Wuhan kentinin dışına yapılacak uçuşların ve tren seferlerinin durdurulduğunu bildirdi.

Wuhan virüsünün belirtileri nelerdir?

Corona virüsü, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösterir. Bazı bünyeler hastalığı hafif semptomlarla atlatabileceği gibi bazı hastalar hayatlarını kaybedebilirler. Corona virüs enfeksiyonlarının MERS ve SARS gibi türleri ölümcül olabilir.

Wuhan virüsü ölümcül mü?

Bu virüsün bulaştığı hastaların yaklaşık olarak yüzde 35-40’ı hayatını kaybetmektedir. Bazı bünyeler hastalığı hafif belirtilerle atlatabilir. Virüsün bulaşmasından sonraki ilk 15 gün çok önemlidir. Çünkü belirtiler bu zaman zarfında ortaya çıkar ve virüs bu ilk 15 günlük sürede vücutta yayılım gösterir. Nefes darlığı, öksürük ve ateş hastalığın en önemli belirtileri arasındadır. Fakat bazı hastalarda bu belirtilerle birlikte balgam da görülebilir.

Wuhan virüsünün tedavisi var mı?

Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen Wuhan virüsü MERS, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaşabileceği belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol