Şenyaşar ailesi katliam davasının dosyaları aileyi hedef gösteren Anadolu Ajansı’na tebliğ edildi. Şenyaşar ailesi iddianamenin içeriğine dair hala bilgilerinin olmadığını belirtti.
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 586. gününde devam ediyor.
Katliamda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede henüz tedavi süreci tamamlanmayan Fadıl Şenyaşar tek tutuklu iken, 18 ay sonra 50 kişilik koruma ordusu ile Urfa Adliyesi’ne gelip teslim olan Enver Yıldız dosyadaki ikinci tutuklu oldu.
Hastane dosyası avukatlara değil Anadolu Ajansı’na tebliğ edildi
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre katliamın hastane dosyası, Şenyaşar ailesi ve avukatlarından önce, Anadolu Ajansı’na (AA) servis edildi. Şenyaşar ailesinin avukatları ve aileye tebliğ edilemeyen iddianame, katliam gerçekleştirildiğinde “Suruç ilçesinde AK Parti’lilere yönelik silahlı saldırı” şeklinde haber servis eden AA’ya tebliğ edildi. AA’nın abonelerine servis ettiği haberle, dosyada gizliliğin son bulduğu ve 19 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği açıklandı.
Henüz dosyanın avukatları iddianamenin detaylarını bilmese de AA’nın servis ettiği bilgilere göre 2’si tutuklu 19 sanık hakkında, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye yardım etme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “kamu malına zarar verme”, “işyeri dokunulmazlığını ihlal etme”, “suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “bina içinde muhafaza altına alınmış olay eşya hakkında hırsızlık” suçlarından iddianame hazırlandı.
Ferit Şenyaşar: “Artık bu davanın üstünü kapamayacaklarını anladılar”
Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte bütün engellemelere rağmen 586 gündür Urfa Adliye binası önünde Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, “Nöbete başlarken iki talep açıkladık. Hastane katliamı davasının açılması ve haksız yere tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılmasıydı. Hastane katliamının detaylarını başından beri iktidar biliyordu. 4 yıl 4 ay adalet mücadelemiz sonucu herkes davamıza sahip çıkınca, iktidar partisi çıkmaza girdi. Artık bu davanın üstünü kapatamayacaklarını anladılar. Katliam hastanede kameraların önünde yapıldı. 4 yıl 4 ay sonra iddianame hazırlandı ama bize değil katliamdan sonra bizi hedef gösteren AA ile paylaşıldı” sözleriyle tepki gösterdi.
İddianamenin içeriğine dair hala detaylı bilgi sahibi olmadıklarını ifade eden Şenyaşar, şöyle devam etti: “Davamızı medyadan takip ediyoruz. Bizim taleplerimiz henüz karşılanmadı. Adil bir yargılama istiyoruz. Hastane kamera kayıtlarının çalındığını söylüyorlar, bu imkansız. Yüzlerce kolluk kuvvetinin olduğu bir ortamda kamera kayıtlarının çalındığına inanmıyoruz. Hastane dosyası tarafsız bir şekilde yürütülmeli. Kardeşim Fadıl Şenyaşar, meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerekirken 37 yıl 9 ay ceza aldı. Bu ceza talimat ile verildi. Bu ceza bir an önce bozulmalı. Kardeşim eve gelirse biz de Adalet Nöbeti’ne son verir, evimize geçeriz.”