Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet ile imzaladığı protokolle eğitimi adım adım Diyanet’e devrediyor. Lise tercih sürecinin başlaması ile imam hatipler için harekete geçen MEB, imam hatip liselerine yapılacak kayıt ve nakil işlemleri kolaylaştırmaya devam ediyor.
Ortaokulda Kur’an kursuna giderek hafızlık eğitimi alan ancak TEOG’a girmeyen öğrenciler için imam hatip liselerinde özel kontenjanlar ayıran MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokoller ve projeler ile eğitimde gericileşmenin son noktasını gözler önüne seriyor.
İmam Hatip öğrencilerine kolaylık sağlanıyor
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip liselerine gönderilen yazıda yeni döneme ilişkin kayıt kabul ve nakil işlemlerine ilişkin esaslar yer aldı. Yazıda, 8. sınıfı bitiren ve YEP puanı olmayan öğrencilerden ‘talep edenlerin’, en yakın Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirileceği duyuruldu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında da MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında yapılan protokollerle yürütülen hafızlık projesinde öğrencilerin eğitimlerine ilişkin esasları da düzenlendi. Bu kapsamda ortaokulda Kur’an kursuna giderek hafızlık eğitimi alan ancak TEOG’a girmeyen öğrencilerin hafızlık belgesi sahibi olanlar, bu programın yürütüldüğü istediği imam hatip anadolu lisesine gidebilecek.
Yurt Gazetesi’nin haberine göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, öğrencilerin eğitimlerine ilişkin işlerimlerin bir bölümünü Diyanet’e devretmesi de dikkat çekti. Bakanlık, halen Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi programında eğitim gören ve hafızlık belgesi olan 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin örgün eğitime dönmek için müracatların müftülükler aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılması talimatı verildi. Diyanet ile MEB’in birlikte oluşturacağı komisyonca değerlendirilecek öğrencilerin Anadolu İmam Hatip Liseleri’nin boş kontenjanlarına yerleştirilmesine karar verildi.