Notice: Array to string conversion in /home/runcloud/webapps/app-direnisteyiz29/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_functions.php on line 459
10 C
İstanbul
16 Kasım Cumartesi, 2024
spot_img

İşçilere kölelik sözleşmesi dayatan patron sendikası MESS’in en büyük üyesi Ali Koç buyurmuş: İnsan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var

2015 yılında, Bursa’da başlayan metal işçilerinin direnişinde, sahibi olduğu TOFAŞ fabrikasında işçileri işten atma ile tehdit ile Hak-İş’e üye yapan, yine sahibi olduğu Arçelik işçilerini işten atan, direnişlerine jandarma ile müdahale eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, ‘Dünyada son 10 yıldır insan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var. Umut insanın yakıtıdır’ dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 28’inci Kalite Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, “Dünya genelinde son 10 yıldır insan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var. Umut insanın yakıtıdır. Ekonomik alanda kalkınma olmazsa olmaz. Ulusların Düşüşü kitabında olduğu gibi toplumdaki hak taleplerini dışlamayan devletler uzun vadede iyi bir ekonomik performans sergilemişlerdir. Bu tespitler bugün de geçerli” dedi.

Ekonomik alanda kalkınma olmazsa olmaz

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) düzenlediği 28. Kalite Kongresi kapsamında açıklamalarda bulundu. Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dünya genelinde son 10 yıldır insan hakları ve siyasi özgürlüklerde gerileme var.

Demokrasi niceliği değil niteliği ile alakalı. Demokrasinin standartları zamanla değişiyor. 1974’te Portekiz devrimi öncesi dünya ülkelerinin yüzde 30’u seçim yapıyordu. Birkaç istisna hariç hepsi batı demokrasileri, biz de o istisnaların içindeyiz. 2006 itibarıyla ülkelerin yüzde 60’ında demokrasi vardı.

Üçüncü dalganın enerjisini bir 10 yıldır yitirdiğini söylemek doğru. Fukuyama’nın tarihi sonu tezini hatırlayalım. Artık ideolojik tartışma olmayacağını varsayıyordu. Çok insan bu öngörüye katılıyordu.

Farklı olana hoşgörünün azaldığı bir siyaset düzeni karşımıza çıktı. Umut insanın yakıtıdır. Ekonomik alanda kalkınma olmazsa olmaz. Ulusların Düşüşü kitabında olduğu gibi toplumdaki hak taleplerini dışlamayan devletler uzun vadede iyi bir ekonomik performans sergilemişlerdir. Bu tespitler bugün de geçerli. Düzenleme çerçevesinin rasyonel olduğu, hak aramanın kurumsal sigortaları olan ülkeler uluslararası sermaye için öne çıkıyor.”

Aynı Ali Koç, 2015 yılında, verili düzeni, gelir dağılımındaki eşitsizliği, “iki çocuğumun geleceğinden endişeliyim” diyerek eleştirmiş, aynı yıl TOFAŞ işçilerini tehdit etmekte bir beis görmemişti.

 

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN KASIM SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol