İşçi Emekçi Birliği, İstanbul’da metrobüs duraklarında 1 Mayıs bildirisi dağıtarak, işsizliğe, yoksulluğa, düşük ücretlere, sendikal engellere karşı 1 Mayıs’ta alanlara, birleşik mücadeleye çağrısı yaptı.
İşçi Emekçi Birliği’nin 1 Mayıs çalışmaları sürüyor. İstanbul’da 8 ayrı noktada Sögütlüçeşme, Altunizade, Okmeydanı, Sefaköy, Avcılar, Mecidiyeköy, Cevizlibağ ve Uzunçayır metrobüs duraklarında 1 Mayıs bildirisi dağıtan İşçi Emekçi Birliği bileşenleri, halkları 1 Mayıs’a, birlikte mücadeleye çağırdı.
İşsizliğe, yoksulluğa, düşük ücretlere, sendikal engellere karşı 1 Mayıs’ta alanlara çağıran İşçi Emekçi Birliği, “Biz sessiz kaldıkça zamlar geliyor, kadına karşı şiddet artıyor. 1 Mayıs’ta sesimizi ve gücümüzü birleştirip alanlara çıkalım” dedi.
“Düşük ücretlere, büyük zamlara, sendikal engellere karşı; güç birliğimizde, mücadelede, direnişte! Gücümüzü göstermeye 1 Mayıs’a” diyen İşçi Emekçi Birliği bileşenleri, bildirilerini halkla buluşturdu. Kapitalizmin siyasi ve ekonomik krizinin gün geçtikçe derinleştiğini ifade eden İşçi Emekçi Birliği, derinleşen krizin sonucunda patronların işçi ve emekçilere saldırılarını arttırdığını, bu saldırıların cevabının ise direnişi büyüterek verildiğini kaydetti. Ülkede yükselen işçi direnişlerine dikkat çeken İşçi Emekçi Birliği, çoğu kazanımla biten direnişlerin halka kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu kanıtladığına dikkat çekti.
1 Mayıs bildirilerimizi 8 nokta da işçi emekçilere ulaştırdık.#1Mayıs2022@isciemekci_ pic.twitter.com/4uID9MyMvZ
— İşçi Emekçi Birliği (@isciemekci_) April 19, 2022
“Tüm işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları; emeğin sömürü ve baskıdan kurtuluş mücadelesini büyütmek için fabrikalarda, mahallelerde 1 Mayıs hazırlıklarına güç vermeye, yan yana durmaya, örgütlenmeye çağırıyoruz. Haydi 2022 1 Mayıs’ında işçi ve emekçilerin gücünü sermaye sınıfına gösterelim! Emeğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs alanlarını dolduralım” ifadelerini kullanan İşçi Emekçi Birliği, taleplerini ise şöyle sıraladı:
-Tüm çalışanların ve emeklilerin maaşlarının, alım gücü esas alınarak gerçek enflasyona göre arttırılması,
-Madde 25/2’nin kaldırılması, işten atmaların yasaklanması,
-Herkese iş ve gelir güvencesinin sağlanması,
-Sendikal örgütlenme başta olmak üzere örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması,
-Temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri çekilmesi,
-Doğalgaz, elektrik, su ve iletişimin insani ihtiyaç oranında ücretsiz karşılanması.