3.3 C
İstanbul
19 Ocak Pazar, 2025
spot_img

İİSŞP: Tuzla Tersanelerinde 53 İşçi Virüs Kaptı

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, tersanalerde yaşanan koronavirüs vakalarına ilişkin rapor yayınladı. Raporda tersanelerde çalışan işçilere ücretli izin verilmesi gerektiği vurgulandı.
İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), Tuzla tersanelerinde görülen koronavirüs vakalarına ilişkin rapor hazırladı. Tersane patronlarının önlem çağrılarına yanıt vermediğine dikkat çekilen raporda bu nedenle birçok işçiye koronavirüs bulaştığı ifade edildi.
Raporda tersanelere göre virüs kapan işçi sayıları şu şekilde sıralandı:
Desan Tersanesi: 15 işçide virüs tespit edildi ve 4 işçi yoğun bakımda ve 11 işçi evde karantina altında tutuluyor. Tersane vakaların tespit edilmesinden sonra 14 gün tersanede çalışmaları durdurdu ve 14 gün sonrasında 13 Nisan’da tekrar işbaşı yapıldı.
İstanbul Tersanesi: 1 mühendis ve 1 tekniker ile 3 taşeron işçinin Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Tersane çalışmalarına bir hafta ara vermişti ve 13 Nisan’da tekrar işbaşı yaptırıldı.
Sedef Tersanesi: 3 kadrolu işçi ve 4 de taşeron işçide vaka görüldü. 4’ü hastanede ve 3 işçi evlerinde tedavi görüyorlar. Tersane çalışmalarına ara vermedi, çalışmalar devam ediyor.
Gemak Tersanesi: 1 işçide virüs tespit edildi ve tersane çalışmaya devam ediyor.
Selah Tersanesi: 1 işçide virüs görüldü.
Kuzeysıtar Tersanesi: 7 işçide virüse rastlandı, 4 işçide ise belirtiler olduğu için test yapıldı sonuçları bekleniyor.
Tersan Tersanesi: 17 işçide virüse rastlandı.
Raporda toplam 53 işçide virüs görüldüğü, 21 işçinin hastanede tedavi gördüğü, diğer işçilerin ise evlerinde karantina altında olduğu vurgulandı.
“Üretim Durdurulmazsa Sayılar Hızla Artacak”
Tersanelerde üretimin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade eden İİSŞP, “Ne yazık ki halen tersane genelinde yeteri kadar önleme alınmış değildir. Tuzla tersanelerinin çalıştırılması hayati önemde değildir. Çalışmalarına ara verebilir ve verilmelidir. Burada sağlık, gıda gibi zorunlu hizmetler yapılmamakta, yat üretimi ve onarımı gibi ertelenmesi mümkün işler yapılmaktadır. Üstelik Tuzla tersanelerinde özellikle taşeron işçilerinin servis sorunu vardır ve işçiler toplu taşıma araçları kullanarak işyerlerine gitmek zorundadır. Ayrıca gurbetçi işçi çoktur ve bekar evlerinde 10-15 işçi bir arada kalmaktadır” dedi.
Tersanelerde çalışma ve yemekhane gibi alanlarda da yeterli önlem alınmadığını vurgulayan platform, “Tersaneler çalışmalarına bu salgın süreci içerisinde ara vermelidir. Vakanın görüldüğü tersanelerde sadece şikayeti olan işçilere değil tüm çalışanlara test yapılmalıdır. Tersanelerde taşeron çalışma son bulmalı ve tüm işçiler kadrolu yapılmalıdır. Tersanelerin çalışmadığı dönemde işçiler ücretli izinli sayılmalıdır. Gerekli tedbirler alınmadığı durumda neler olduğunun bir göstergesidir yukarı da ki tablo ve daha fazla geç kalındığında önü alınamaz bir hal alabilir” çağrısında bulundu.
KaynakEvrensel

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN OCAK SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,950AboneAbone Ol