İçişleri Bakanlığı, açlık grevi 137. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya karşı ‘DHKP-C iltisaklı’ olduklarını kanıtlama amacıyla kitap çıkardı.
İçişleri Bakanlığı, OHAL KHK’si ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya karşı kitap çıkardı! Türkçe-İngilizce kitabın başlığı “Bir Terör Örgütünün Bitmeyen Senaryosu: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Gerçeği”.
Açlık grevleri 137. gününe giren ve durumları kritik olan Gülmen ve Özakça’nın “DHKP-C ile iltisaklı olduğunu” kanıtlamaya girişen İçişleri Bakanlığı bunun için 56 sayfa yazı yazdı.
‘MAHKEME KARARI YOK AMA…’
Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Bakanlık, Gülmen ve Özakça için DHKP-C iltisakını gösteren bir mahkeme hükmünün olmamasına, “Ama hep aynı örgüt bağlantısı dolayısıyla soruşturmalar açılmasından, davaların çokluğundan, bir akademisyenin ve bir öğretmenin böyle davalarının olmasının garipliğinden bahsedilmiyor. Ayrıca kamu görevinden ihraç gerekçeleri arasında kesinleşmiş mahkeme hükmü olması şartı bulunmuyor” dedi.
İhraç için “Devlet tercihini yaptı” denilirken, açlık grevine “devlet iradesinin gasbedilmek istenmesi” tanımlası yapıldı ve “Devletimiz, egemenlik haklarına yönelmiş her türlü tehdide karşı dimdik ayakta duracaktır” denildi.
Kitabın amacı olarak “Elinizdeki bu kitapçık, birilerinin görmezden geldiği ve göstermemeye çalıştığı; yaptıkları kanlı eylemleri değişik algı oyunları ile unutturmaya, neredeyse basit bir eylem gibi pazarlamaya, hatta tescilli katillerini daha şirin fotoğraflarla masum bir genç kız olarak dünyaya yutturmaya çalıştıkları DHKP-C’nin son dönemdeki yeni algı operasyonunun deşifresine yöneliktir. Okuyacaklarınız emin olunuz birilerini çok rahatsız edecektir” ifadeleri kullanıldı.
OHAL’E KARŞI ÇIKMAK SUÇ!
Eylemin tek bir talebinin olmadığı kitapta, “nuriyegulmendireniyor. wordpress.com” sitesindeki taleplerin, “hiç de o kadar kişisel” olmadığı ifade edildi. Gülmen’in “OHAL kaldırılsın, İşten atılan ve açığa alınan devrimci demokrat kamu emekçileri işe iade edilsin. Keyfi ve hukuksuz işten atmalara son verilsin. 13 bin ÖYP’li araştırma görevlisinin kadro güvencesi geri verilsin” talepleri suç olarak gösterildi.
Kitabın bu bölümünde, kişisel görünen ancak “hiç de kişisel olmayan” taleplere “Gezi” örnek gösterildi. Kitapta, “devletin resmi kayıtlarına” da yer verilerek Gülmen hakkında 12, Özakça hakkında da 4 dava açıldığı yazıldı. Gülmen hakkındaki davalardan birinin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” diğerinin de “Valinin emirlerini dinlememek ve isteklerini yerine getirmemek” suçlarından açıldığı görüldü.
Bakanlık, kitap üzerinden, Gülmen ve Özakça’nın avukatlarını da suçladı. Kitapta, “Açlık grevi eylemini bırakmalarına engel olan devlet değil, bizzat kendi ideolojileri ve avukatlarıdır” denildi.
Kaynak: Evrensel