Sendikalaştıktan sonra Kod-29 ile işten çıkarılan Migros işçileri bir kez daha patron Tuncay Özilhan’ın villasının önüne gitti. Özilhan işçilerle görüşmeyi reddederken polis 32 eylemciyi darp ederek gözaltına aldı. İşçiler gözaltına alınırken “Korkun yine geleceğiz” diye seslendi
Sendikal örgütlenme haklarını kullanarak DGD-SEN’e üye olduktan sonra Kod-29 ile işten çıkarılan ve 94 gündür direnişte olan Migros depo işçileri bir kez daha Anadolu Grubu patronu Tuncay Özilhan’ın villasının önündeydi.
İşçiler bundan önce de Özilhan’ın villası önünde dört kez eylem yapmış ve bu eylemlerin ardından bölgede eylem ve etkinlik yasağı getirilmişti. Ancak işçiler yasakları tanımadı ve İnşaat-İş, TOMİS, 4. Vardiya, Limter İş, Dev Turizm İş Marmara Şubesi, Kaldıraç, PTT-Sen üye ve yöneticilerinin de katılımıyla bir kez daha Kod-29’un kaldırılması ve gasp edilen işlerinin iadesi talebiyle Özilhan’ın villasının önüne gitti.
Hakkımızı alana dek
Özilhan, “gasp edilen işimizi istiyoruz” diyen işçilerin görüşme talebini, konunun muhatabının kendisi olmadığı iddiasıyla geri çevirdi. İşçiler de bu duruma “Tuncay Özilhan görüşme talebimizi reddetti. Onun işçisi değilmişiz! 94 gündür süren Migros direnişimizin taleplerini görmezden geliyor. Biz buradayız, hakkımızı alana dek” diyerek tepki gösterdi.
Daha sonra polis dayanışmaya gelen diğer emekçilerle birlikte 32 eylemciyi darp ederek gözaltına aldı. İşçiler gözaltı araçlarına bindirilirken “Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız. Korkun yine geleceğiz” diye seslendi.
YİNE GELECEĞİZ
Migros işçisiyle dayanışmaya gelen İnşaat-İş, TOMİS, 4. Vardiya, Limter İş, Dev Turizm İş Marmara Şubesi, Kaldıraç, PTT-Sen üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındık.#ÇaldıklarınıAlacağızÖzilhan pic.twitter.com/JXfbuMJ2qx— DGD-SEN (@DGDSEN) April 8, 2021
Kimin ahlaksızlığı?
İş Kanunu’nun “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” başlıklı 25/2 maddesi, pandemi sürecindeki işten çıkarma yasağının istisna hali sayılıyor ve bu maddeye dayanılarak işten çıkarılan işçilerin işten ayrılışı 29 kodu ile işaretleniyor.
DİSK-AR’ın verilerine göre 2020’de günde ortalam 500 işçi bu şekilde işten çıkarıldı. İlgili yasa maddesinde ne yazıldığından bağımsız olarak bu “istisnai” işten çıkarma biçimi, işten çıkarmanın olağan haline dönüştü.
Topyekun saldırılarınızla topyekun mücadele edeceğiz!
Topyekun saldırılarınızla topyekun mücadele edeceğiz!
Gözaltılarınızla direnişimiz de bitmez, sömürü düzeninizi yıkmaktaki kararlılığımız da!
Hep birlikte haykırıyoruz;
1 Mayıs işçinin emekçinin bayramı
Devrimin şanlı yolunda ilerleyen halkın bayramı!✊🏽 pic.twitter.com/z4hOG4ZUPL— Kaldıraç Üniversite (@kaldiracuni) April 8, 2021