Gezi Parkı davasında ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım’ suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Çiğdem Mater için kampanya başlatıldı.
‘@freecigdemmater’ adlı Twitter hesabında yapılan paylaşımda şu an Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mater’e gönderilecek mesajların kendilerine ulaştırılabileceği belirtildi. Mater’le ilgili haberlerin bu hesaptan takip edilebileceği bildirildi.
-Gezi Davasında İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala’ya hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise bu suça yardımdan 18 yıl hapis cezası verdi.-
TIKLAYIN – Gezi’de karar: Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye 18 yıl hapis
Çiğdem Mater hakkında
Sinemacı, yapımcı, gazeteci. Belgesel, kısa ve uzun metraj filmler çekti.
Yaban (2022/ İstanbul Film festivali Ulusal Yarışma), Ah Asuman (2019), Silivri’den mektuplar ( 2019), Sivas (2014), Soluk (2019), Toz Bezi (2015), Sivas (2014) ve Çoğunluk (2010) gibi Türkiye içi ve dışında ödüller alan film çalışmaları arasında yer alıyor.
Çekimleri Türkiye’de gerçekleştirilen aralarında Ai Weiwei imzalı İnsan Seli belgeseli ve Mohamed Ben Attia’nın yönettiği Weldi filminin de bulunduğu uluslararası projelerde yürütücü yapımcılık yaptı.
Anadolu Kültür’de Kafkas programları sorumlu koordinatörü ( 2005-2009), Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi koordinatörü (2009-2010) ve Türkiye-Ermenistan Sinema Platformu Türkiye koordinatörü.
1997-2005 yılları arasında BBC News, Boston Globe, Sky News, Radio France International, ARTE, Le Nouvel Observateur, Los Angeles Times gibi uluslararası medya kuruluşlarında çevirmen, yapımcı ve muhabir olarak çalıştı (1997-2005).
Anadolu Üniversitesi’nde sinema lisansı, Marmara Üniversitesi’nde medya sosyolojisi üzerine iletişim bilimleri yüksek lisansı yaptı.