Manisa’daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete “takoz” dedi, cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattıklarını söyleyerek ilginç bir iddiada bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan takoz muhalefetle mücadele ediyoruz” diyerek Türkiye’ye cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattıklarını iddia etti.
Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yine muhalefete yüklendi. Erdoğan konuşmasında bugüne kadar kamuyu zarara uğratan icraatları överek “Bugüne kadar birçok engelin üstesinden geldik. Sadece medyayla, teröristlerle, çetelerle değil 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik. Asrın projesi Marmaray’yı engellemeye kalktılar, Avrasya Tüneli’ni mahkemeye taşıdılar, İstanbul Havalimanı’nın inşaatından bizi vazgeçirmek için her türlü provokasyonu denediler. Salgınla mücadelede elimiz ayağımız olan şehir hastanelerimizi karalamak için kurgu, külliyen yalan haberler uydurdular. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkeleri Türkiye’ye örnek göstererek Türkiye’nin salgınla mücadelesine gölge düşürmeye çalıştılar. Türkiye’yi yurtdışına şikayet ederek, uluslararası yatırımcıyı ürküterek, bu ülkenin kalkınmasına, güçlenmesine çelme takmaya kalktılar” diye konuştu.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
• “Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye’ye Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Sadece yatırımlarda değil, diplomaside, demokraside, özgürlüklerde de sessiz bir devrime imza attık. Biz muhalefet gibi yalan ve iftirayla günü kurtarmaya çalışmıyoruz. Türkiye’nin krize, kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ne yapıyorsak tüm Türkiye için yapıyoruz, 83 milyon insanımızın güvenliği, refahı için yapıyoruz.”
• “Örnek olacak dev tesisi bugün açıyoruz. 510 megawatt gücündeki Soma-Kolin termik santrali yerli kömürün yüksek teknoloji ile buluştuğu güzel bir örnektir. Bu proje ile yıllık 4.7 milyon ton linyiti işleyerek enerjiye dönüştüreceğiz. Dev termik santrali bunun ispatıdır. Maden sahası ve santralle birlikte yatırım tutarı 1.1 milyar doları bulan proje ile yıllık yaklaşık 150 milyon dolarlık gaz ithalatını engelleyeceğiz.”