11.6 C
İstanbul
24 Ocak Cuma, 2025
spot_img

Cami inşaatı çöktü: Mühendis hâlâ enkaz altında

Gaziantep’te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan 2 kişi yaralandı. İskelenin altında kaldığı öğrenilen inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışması sürüyor. 

Gaziantep’te Türkiye’nin en büyük ikinci camisinin inşaatında iskeleler çöktü. İki kişinin yaralandığı olayda iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Dün saat 15.42’de meydana gelen olayda merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Camisi’nin çatı bölümünde kurulan iskelenin bir bölümü henüz bilinmeyen nedenle çöktü. Çökme çevrede büyük bir gürültü ve toz bulutuna neden oldu. AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekipleri ve işçilerden oluşan 250 kişilik ekip, enkaz altında kalan Küçükcan’ı aramak için çalışma başlattı. Yaklaşık 19 saat süren çalışmaya rağmen Küçükcan’a henüz ulaşılamazken, caminin içerisinde bulunan iskele parçaları iş makineleriyle temizleniyor.

Kurtarma çalışmaları devam ediyor

Olay yerinde çalışmalarla ilgili bilgi alan Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada, inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın ölçü almak için içeride çalıştığı yönünde bilgiler bulunduğunu söyledi. Bu sırada iskelenin çöktüğünü ifade eden Gül, “İskelenin çökmesine rağmen, 8-10 metre yüksekliğinde tahtalar var. İlk andan itibaren AFAD, Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve diğer belediyelerin görevlileri kurtarma için elinden geleni yapıyor. Enkaz kaldırmayla kişiyi kurtarma arasında çok büyük fark var. Canlı kurtarmak, zarar vermemek için daha hassas davranmak gerekiyor. Yapılması gereken her şey yapılıyor. Çok üzücü bir olay. İnşallah isteğimiz, duamız bir an önce sapasağlam olarak ailesine kavuşması. Dört koldan çalışılıyor, yapılması gereken her şey yapılıyor. Arama kurtarma köpekleri var, termal kameralar var. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda da çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

‘Bu normal bir enkaz değil’

Yaklaşık 740 kişilik ekibin bölgede 3 vardiya olarak çalıştığını belirten Vali Gül, şöyle konuştu:

“Yani her vardiyada ortalama 250 kişi çalışıyor ve 50 araçtan destek alıyoruz. Arama kurtarma köpekleri, termal kameralar ve kılavuz kameralar kullanıldı, telefon sinyalinden, teknolojiden yararlanıyoruz. Tüm ekipler insanın olmadığına emin oldukları alanda da iş makinalarından yararlanıyorlar. Burada toplam 15 bin metreküp kalas ve odun var. Yani 20 bin ton veya 1500 kamyon ağaçtan bahsediyoruz. Bunların hepsi birbirine çivili ve sıkışmış vaziyette. İnsan gücüyle bunları çıkarmak çok zor. Aşağıda canlı olduğunu düşünerek her tarafta iş makinesinden yararlanamıyoruz. Şundan herkes emin olsun ki teknolojinin ve kamunun tüm imkanları kullanılıyor.”

Aileyle sürekli irtibat halinde olunduğunu aktaran Gül, “Tüm bu yapılanlara rağmen ilave unuttuğumuz bir şey varsa önerileri yapmaya devam ediyoruz. Bu normal bir enkaz değil. Normal bir enkaz olsa 30 dakikada, 1 saatte kaldırılmış olurdu. Nasıl maden sahalarında binlece, on binlerce ton hafriyat, göçük oluyorsa bunu da öyle düşünmek lazım. İnşallah caminin 4 tarafından çalışarak kardeşimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte soğukkanlı şekilde arkadaşlarımızın çalışmalarına katkı sağlamak gerekiyor. Özetle, eksik kalan veya ihmal edilen bir şey yok. Yapılabilecek her şey yapılıyor ve yapılmaya devam edilecek” diye konuştu.

Gaziantep Valiliği’nden daha önce yapılan yazılı açıklamada ise caminin yapımına uzun süre önce başlandığı belirtilmiş ve inşaatta yedi yıldır herhangi bir faaliyet gerçekleşmediği bildirilmişti.

Kaynak: Gazete Duvar

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN OCAK SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,950AboneAbone Ol