6 C
İstanbul
19 Ocak Pazar, 2025
spot_img

BİH, LİMTER-İŞ ve Kadın İşçinin Sesi’nden “21. Yüzyılda İşçi Sınıfı Hareketi” sempozyumu

BİH, LİMTER-İŞ ve Kadın İşçinin Sesi, işçi sınıfının sorunları ve mücadele deneyimlerini tartışacağı, "21. Yüzyılda İşçi Sınıfı Hareketi, Deneyimler, Eğilimler" sempozyumu düzenleyecek.

Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (LİMTER – İŞ) ve Kadın İşçinin Sesi oluşumu tarafından 22-23 Haziran tarihlerinde İstanbul Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Tiyatro Salonu’nda, “21. Yüzyılda İşçi Sınıfı Hareketi, Deneyimler, Eğilimler” adıyla sempozyum düzenlenecek.

Üç oturumun yapılacağı sempozyumun ilk gününde, “İşçi Sınıfının Tarihsel Deneyimleri, Sonuçları, Öğrettikleri” ana başlığı altında; Yüksel Akkaya “Osmanlıdan 15-16 Hazirana Direnişler, Deneyimler” konusunda sunum yapak. Zafer Aydın “ 15-16 Haziran Ayaklanması”, Hakan Koçak “ NETAŞ Grevi ve 1989 Bahar Eylemleri”, Kanber Saygılı “İş Cinayetlerine Karşı Tersane Grevi ve Direnişi” başlığı ve Mürüvet Küçük’te , “Özelleştirmelere Karşı Mücadele, SEKA, Tekel Direnişi” başlığında sunumlar yapacak.

“Ne yapmalı, nasıl yapmalı?”

İkinci oturumunda ise “Mücadele, Sendika ve İşçi Örgütlenmesinde Durum Nedir, Ne Yapmalı, Nasıl Yapmalı?” ana başlığı altında sunumlar yapılacak. Bu oturumda, Burcu Arıkan “Umut – Sen Deneyimi, Maden ve Depo İşçileri Deneyimi”, Okan Karaçam “Greif Direnişi, İşgal ve Etkileri”, Mehmet Türkmen “BİRTEK –SEN; Antep, Urfa vd. Tekstil İşçilerinin Direnişi”, Beycan Taşkıran “TEKSTİL-SEN Deneyimi, FMM Sendikacılık” ve Yunus Özgür ise “İnşaat İşçileri Deneyimi” başlıklarıyla sunumlarını yapacak.

Kadın işçilerin sorunları

Birinci günün son oturumunda ise, “Kadın İşçi Mücadelesi, Arayışlar, Örgütlenmeler” ana başlığı altında sunumlar yapılacak. Bu temelde Necla Akgökçe “Kadın İşçi Dergisi Deneyimi, Feministlerin İşçi Sınıfı Mücadelesi”, Nazan Gevher Çam Ay “Mor Liste Deneyimi, Öğrettikleri”, Serpil Topal “Sosyalist Kadın İşçi Çalışması Deneyimler, Hedefler” ve Tülay Korkutan da “İMECE –Ev Emekçisi Kadın Mücadelesi, Deneyimler” başlığıyla sunumlar yapacak.

İkinci gün başlıkları

Sempozyumun ikinci gün programı şöyle:“21. Yüzyılda İşçi Sınıfı, Ortaya Çıkan Tartışmalar, Arayışlar, Eğilimler” ana başlığında; 21. Yüzyılda İşçi Sınıfının Genel Durumu – İrfan Kaygusuz, Emekoloji-İşçi Sınıfının Ekolojisi, Ekolojik Yıkım, Etkileri ve Mücadele – Cemil Aksu, 21. Yüzyılda Sermayenin Kendisini Örgütlemesi ve Biçimleri – Melda Yaman, Sermayenin Arayışları Yapay Zeka – Robotik Teknoloji-V5 – Özgür Narin, 21. Yüzyılda İşçi Sınıfı, Çelişkiler ve Sonuçları – Şahin Tümüklü, 21. Yüzyılda İşçi Sınıfının Yapısı – Arif Koşar, Göç, Mültecilik ve İşçi Sınıfı- Enternasyonalizm – Ercüment Akdeniz, 2008’den Bugüne Dünyada ve Ortadoğu’da Halk İsyanları ve İşçi Sınıfı-Kıvanç Eliaçık, 21. Yüzyılda Kadın İçşi Mücadelesi, Deneyimlerde Güney Amerika – Özgül Saki, Yoksullaşma Krizi ve Etkileri – Arzu Demir.

“Sınıfın Devrimci Siyasetini Nasıl Kurmak Gerekir?” ana başlığında ise; ML Teori Ekseninde Devrimci Siyaset ve Yöntem – İbrahim Çiçek, KÖH Ekseninde Devrimci Sınıf Siyaseti ve Yöntem – Cengiz Çiçek, Sosyalist Kadın Çizgisinde Devrimci Sınıf Siyaseti ve Yöntem – Çiçek Otlu, Ayaklanmalar, Mücadeleler Işığında İşçi Sınıfının Devrimci Siyaseti Ne Söylüyor? Ali Ergin Demirhan.”

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN OCAK SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,950AboneAbone Ol