Bakırköy Belediyesi işçileri, eylemlerinin 18’inci haftasında mücadelelerinde kararlı oldukları belirterek, asla susmayacaklarını söyledi.
Bakırköy Belediyesi işçileri, anayasal hakları olan Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) yapılmasını ve keyfi olarak işten atılan işçilerin geri alınmasını talep etmek amacıyla her hafta Salı ve Perşembe günleri yaptıkları eylemlerini 18’inci haftasında sürdürdü. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen işçiler, “Toplu iş sözleşme hakkımız engellenemez” pankart açtı. “İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak istiyoruz”, “İşçinin hakkını yiyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu” dövizleri açan işçiler sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.
‘İŞÇİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ’
Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şubesi Mali Sekreteri Süreyya Doğan, anayasal olan insani haklarını istediklerini belirterek, işçilerin asla susmaması gerektiğini önemle belirtti. Talepleri karşılanana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceğini belirten Doğan, “ Sermayenin meclis üyeleri kendilerine gelince bütçeden aslan payını alarak, zevk ve sefa içerisinde milyonluk evlerinde mutlu mesut yaşarken, işçileri açlığa, sefalete, işsizliğe ve yoksulluğu mahkum etmişlerdir” dedi.
Doğan, direnişte olan diğer belediye işçilerine selam göndererek işçi mücadelesinin önemini hatırlattı. Belediye yönetimine seslenen Doğan, “Söz konusu işçiler olunca, emek sömürüsü olunca nasıl benzer hareketler yaptığını ve birleştiğini de çok iyi görüyoruz. Taleplerimiz derhal kabul edilmelidir” şeklinde konuştu.
TALEPLER
Açıklamanın ardından işçiler, belediye binasına kadar yürüyüş düzenledi. Burada yapılan açıklamada ise Doğan, işçilerin taleplerini şöyle sıraladı:
“* İşçilerin toplu sözleşmesi yapılsın, demokratik ve yasal talepleri yerine getirilsin.
* İşçilerin ekmeği ile oynamayın, işçilere baskı yapmayın.
* Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın.
* Keyfi olarak işten attığınız işçiler geri alınsın.
* Ücretlerinde kesinti yaptığınız işçilerin ücretleri eski haline getirilsin.
* İşçiler üzerinde yapılan baskılara, tehditlere son verilsin.
* Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin.
* Sorunlarımız masada çözülsün.”