Notice: Array to string conversion in /home/runcloud/webapps/app-direnisteyiz29/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_functions.php on line 459
12.9 C
İstanbul
18 Ekim Cuma, 2024
spot_img

“Bakan Selçuk’un rahatlatma açıklamaları anlamını yitirdi”

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kamuoyunu rahatlatma amacıyla yaptığı açıklamaların okulların kapısından içeri girmeden anlamını yitirdiğini söyledi
Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şubesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk yarısına ilişkin rapor hazırladı.
Pandemi tehlikesi devam ederken açılan okullarda yüz yüze eğitim için yeterli tedbir alınmadığı, öğrenci ve velilerdeki vaka sayısının da her geçen gün arttığı belirtildi.
Sendikanın Kadıköy’deki binasında, “Eğitimde yüz yüze kaldığımız gerçekler” pankartı önünde açıklanan raporu Şube Başkanı Çayan Çalık paylaştı.
21 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimin, 12 Ekim ve 2 Kasım’da farklı kademelerin dahil edilmesiyle genişletildiğini belirten Çalık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kamuoyunu rahatlatma amacıyla yaptığı açıklamaların ise okulların kapısından içeri girmeden anlamını yitirdiğini söyledi.
Açıklamada özetle şöyle denildi:
“Bütün öğrencilerin imkânlarının uzaktan canlı dersten yararlanacak alt yapıya sahip olmadığı, eşit eğitim hakkından mahrum kaldıkları tespit edilmiştir. İmkanı olmayan öğrencilere bilgisayar, tablet, sınırsız ve ücretsiz internet desteğinin sağlanmasının MEB’in görevi olduğunu, bir öğrencinin bile bu imkandan yoksun olmasının eğitime eşit ulaşım hakkının gaspı anlamına geleceğinin altını ısrarla çizdik. Salgın durumu ve süresince sendikaların, bilim insanlarının uyarıları, katkıları gözetilmeden; süreç ortak akıl ile yürütülmediğinden “ben yaptım oldu” anlayışı sürdürüldü ve bu yaklaşım her düzeyde kriz yaratmaya devam ediyor.
“Eğitim emekçileri başta olmak üzere veliler ve öğrenciler bakanlığın yol haritasının ne olduğu konusunda somut bir adıma tanık olmadı. Eğitim emekçilerinin tüm hazırlıksızlıklara rağmen üretmeye çalıştığı hizmet yok sayıldı. Bu yetmemiş gibi öğretmenlerin maaşları tartışma konusu edilirken, ek ders ücretleri konusunda eğitim emekçilerinin çoğu mağdur edildi.
“Okulların genel durumları, ilçedeki hazırlıklar ve yapılması gerekenler konusunda hazırladığımız dosyaları ilçe milli eğitim müdürlerine ilettik. Toplum sağlığı, eğitim emekçilerinin sorunları, öğrencilerin alacağı yüz yüze eğitim ve uzaktan canlı ders konuları görüşmelerimizin temelini oluşturdu. Yaptığımız görüşmelerde bakanlığın bahsettiği a, b, c planlarının neler olduğu konusunda kimsenin bilgisi olmadığına tanık olduk.”
KaynakBianet

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol