10.8 C
İstanbul
28 Kasım Perşembe, 2024
spot_img

Aram Yayınevi’nin deposuna polis baskını

Aram Yayınevi’nin Diyarbakır’da bulunan deposunu kapıları kırarak basan polisler, hakkında toplatma kararı bulunan kitaplar ile bilgisayarlara el koydu.

Aram Yayınevi’nin Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde bulunan kitap deposuna sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Bina girişi ile deponun kapılarını koç başıyla kırarak içeri giren polisler, duvarlarda asılı olan kitap tanıtım afişlerini yerinden söktü. Raflarda ve kolilerde bulunan kitaplar yerlere dağıtıldı. Depoda bulunan 3 adet bilgisayarın kasasına el konuldu.
Uzun süren aramadan sonra yaklaşık 10 torba kitap depodan alınarak dışarıda bekletilen zırhlı araçlara konuldu. Dışarıda bekleyen polisler, binaya kimseyi yaklaştırmazken, baskının fotoğrafını çekmek isteyen bir kadının telefonuna da el konularak fotoğraflar silindi. Yine sokakta bulunan bir esnafla da tartışan polisler, GBT işlemi yaptıktan sonra esnafın dükkanına geçmesine izin verdi.
Aramanın ardından Aram Yayınevi editörlerinden Ulaş Gültekin, şirket avukatı Resul Tamur ile birlikte depoya geldi.
Yayınevlerinde her şeyin prosedürüne göre işlediğini söyleyen Gültekin, daha önce Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aram Yayınları’ndan çıkan aralarında PKK Lideri Abdullah Öcalan Abdullah Öcalan, PKK kurucularından Sakine Cansız ile Kürt aydın, yazar Musa Anter’in kitaplarının da aralarında bulunduğu 53 kitap hakkında toplatma kararı verdiğini hatırlatarak, ikinci kez kapıların kırılarak kitaplara el konulması durumunu yaşadıklarını belirtti.
Bu zamana kadar evlerde bulunan kitaplıklardan, kitapevlerinde bulunan raflardan ve kitap fuarlarından kitaplarının alındığını dile getiren Gültekin, depoda ise herhangi bir satış yapılmadığını, bu nedenle depoyu basmalarına herhangi bir anlam veremediklerini söyledi. Ancak yaşanan duruma şaşırmadıklarını, tuhaf olan şeylerin dahi anlamını yitirdiği bir süreçten geçtiklerini söyleyen Gültekin, 2001 yılında basımı yapılan ve şu an baskısı olmayan, sahaflarda dahi olmayan kitaplar için de yasak ve toplatma kararı çıkarıldığını belirtti.
Hakkında toplatma kararı verilen kitaplar şunlar:
“Güneşin Çocukları Êzidîler” (Mehmet Özcan), “21. Yy. Sömürgeciliği Toplum Kırım (Cemal Şerik)”, “Hawar” (Ali Oruç), “Geliye Zilan Jederka Jin u Jane” (Devrim Serhad), “Elveda İki Yüzlü Umut” (Cezmi Ersöz), “Mermer Kanatlı Kuşlar” (Mahmut Yamalak), “Vakayiname (Musa Anter)”, “Tarih Şimdidir Kürdistan Tarihine Özlü Bir Bakış” (Kasım Engin), “Hayatın Kıyısına Yolculuk” (Seyit Evran), “Rojhılata Navin” (Rustem Cudi), “Ayıntab Üstünde Kızıl Bir Zaman (Dilzar Dilok)”, “Sürgünde Kürtler, Kürt Sorununu Anlamak Üzere” (Burçin Demirtola Çelik), “Hep Kavgaydı Yaşamım 1.-2.-3. Cilt” (Sakine Cansız), “Em Bun Baran” (Mizgin Ronak), “Kasırga Taburu 1.-2. Cilt” (Metmet Sebat), “Yaşamın Kıyısında” (Mehmet Polatlı), “Eylül Kasırgası (Kemal Aktaş)”, “Dağlar Konuşsun” (Serbest Kıçı), “Bizim Çocuklar” (Saadet Ferhat Dersim), “Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa” (Abdullah Öcalan), “Demokratik Modernitede Gençlik” (Sinan Şahin), “Gözyaşım Ağıydı Seni Beklemek” (Rojbin Perişan), “Gedeye Şirin” (Nizamettin Akkurt), “Lilavlar Akacak” (İlhami Çınar), “Dörtlerin Gecesi” (Fevzin Yetkin ve Mehmet Yetkin), “Dağın Yüreği Mavi Derya” (Hayati Kaytan), “Mavidir Avaşin’in Suları” (Selçuk Şahan), “Diyarbakır Zindanları 1.-2. Cilt” (Muzaffer Ayata), “Korkunun Rengi” (Ruşen Tutku), “Tül ve Kül” ( Abdurrahman Çadırçı), “Aksi Yalandır” (Sara Aktaş), “Gurbet’in Güncesi Yüreğimi Dağlara Nakşettim” (Gurbetelli Ersöz), “Bizim Mazlum” (M. Emin Yıldırım), “Mordem’in Güncesi” (Ayhan Kaya), “Abdullah Öcalan ve Demokratik Modernite’nin Çözümü 1-2-3-4-5” (Abdullah Öcalan), “Kültür ve Uygarlık” (Sosyal Bilimler), “Özgür Eş Yaşam” (Sosyal Bilimler), “Hedera Henaseyen Azad” (Birinen Gerilla), “Rojnivisa Hevaltiye” (Beritan Hilal), “Bir Yarım Dağda” (Turan Uysal), “Gerilla Anıları 1 İlkler” (Aram Yayınları), “Gerilla Anıları 2 Çağın Çığları” (Aram Yayınları), “Gerilla Anıları 3 Sis” (Aram Yayınları), “Gerilla Anıları 4 Direniş Yuvası Dağlar” (Aram Yayınları), “Gerilla Anıları 5 Zamanın Ruhuna Yolculuk” (Aram Yayınları)
MA

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN KASIM SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol