Notice: Array to string conversion in /home/runcloud/webapps/app-direnisteyiz29/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_functions.php on line 459
22.2 C
İstanbul
8 Eylül Pazar, 2024
spot_img

Ankara’da şarkı,türkü, marş söylemek yasak

Ankara Valiliği, Ankara’da kent merkezinin bazı bölgelerinde toplantı, basın açıklaması ve eylem yapılmasını yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada yasak olan bölge, Atatürk ve İsmet İnönü Bulvarları ile Milli Müdafa, Ziya Gökalp, Tuna ve Mithatpaşa Caddelerinin kesiştiği noktalar arasında kalan alan olarak tanımlandı.
Valiliğin gerekçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca “basın açıklaması adı altında” kitlesel katılımlarla, yaya ve araç trafiği akışı engellenecek şekilde, ses ve gürültü kirliliği ile kamu düzenini bozan birtakım kanuna aykırı eylem ve etkinlikler yapıldığı bilgisine yer verildi.
Valiliğe göre “bu durum bölge esnafı ile vatandaşlar arasında korku ve panik ortamı oluşturuyor,  istenmeyen olaylar yaşanıyor ve bu durumlar toplumsal güvenliği tehlikeye düşürüyor.”
Açıklamada, “terör örgütlerinin (DEAŞ-PKK/KCK) bu toplantılara yönelik eylem yapacağı istihbaratı”ndan da bahsedildi.
Valilik belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında, fiilleriyle ilgili kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde yasal işlem yapılacağı uyarısı da yapıldı.

Şarkı, türkü, marş söylemek yasak
Yasal çerçeve açıklamaya göre şöyle:
“Geceli/gündüzlü (24 saat esasına göre) yüksek sesle çevreyi rahatsız edici şekilde şarkı, türkü, marş, vb. sloganlar atmak suretiyle toplantı, basın açıklaması vb. her ne suretle olursa olsun eylem yapılması, 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesi hükümleri kapsamında yasaklanmıştır.
“Yukarıda belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında; fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ile 28. maddeleri, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesi ile 25/b maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ile 66. Madde hükümleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır.”
2911’in 28 maddesi 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.
Gülmen ile Özakça’nın duruşmasına iki gün kala
Valiliğin tarif ettiği bölge Ankara’nın merkezi sayılan Kızılay’ı eylemlere kapatıyor. Kanun hükmünde kararname ile işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınıp tutuklu olarak yargılanmalarına kadar oturma eylemi yaptıkları Yüksel Caddesi de bu bölge içinde yer alıyor. Eylem yasağı kararı Gülmen ve Özakça’nın duruşmasına iki gün kala alındı.
Bianet

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN TEMMUZ SAYISI ÇIKTIspot_img
İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol