23.2 C
İstanbul
16 Eylül Pazartesi, 2024
spot_img

18. Kaldıraç Öğrenci Kampı 26 Ağustos-3 Eylül arası Antakya’da

Kaldıraç Üniversite ve Özgür Lise’nin çağrısıyla çeşitli illerden öğrencilerin katılımıyla örgütlenecek 18. Kaldıraç Öğrenci Kampı, 26 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında, deprem bölgelerinden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde gerçekleşecek.

Daha önceki yıllarda İzmir Dikili, Karaburun ve Seferihisar’da, Muğla Datça’da, 2011 ve 2012 yıllarında ise Rize Çamlıhemşin Ayder Yaylası’nda HES’lere karşı organize edilen öğrenci kampı bu yıl, deprem felaketi nedeniyle Antakya’da gerçekleştirilecek.

Öğrencilerden “Somut durumun somut tahlili”

Olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararlar alan öğrenciler daha önce devletin ve tekellerin örgütlü saldırısına uğrayan Karadeniz’de ki derelerin HES’lere dönüşüm/yıkım sürecine karşılık kamplarını Çamlıhemşin’in Ayder Yaylası’nda gerçekleştirmişti.

Bu sene öğrenciler deprem bölgelerinden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde dayanışma faaliyetlerine öğrenci kampı kapsamında devam edecek.

Çağrı

Öğrenciler deprem bölgesinde ilk günden itibaren dayanışmayı büyüten Tıp, Psikoloji, Mühendislik, Veterinerlik öğrencilerini ve tüm sıra arkadaşlarını, halka birlikte gerçekleştirecekleri dayanışma kampına çağırdı.

Dayanışma kampına çağrıda bulunana öğrenciler şu açıklamayı paylaştı:

Deprem bölgesi Hatay’da gerçekleştireceğimiz kampta aylardır sürdürdüğümüz dayanışma faaliyetlerine devam edecek; paneller ve atölyelerle dayanışmanın ve direnişin ruhunu büyüteceğiz.

Kendi kaderine terk edilen bölge halkıyla birlikte kurduğumuz dayanışma evleri ve koordinasyon merkezlerinde yaşamı yeniden yaratmanın mümkün olduğunu gördük. Enkazların ortasında bir yaşam alanı oluşturduk.

Katılmak için
BAŞVURU FORMU

İletişim
TwitterInstagram

Paneller

18. Kaldıraç Öğrenci Kampı’nda Habercilik ve Fotoğraf, Kent Planlama, Hukuk, İlkyardım, Drama, Karikatür, Masal ve Çizim konu başlıklarında atölyeler düzenlenecek. Öğrenciler deprem bölgesinde gerçekleştirecekleri kampta, daha fazla atölye için gönüllü atölye yürütücü çağrısı yaparak “İlgi ve çalışma alanın doğrultusunda istediğin atölyeyi yürütebilir, atölyelere katkıda bulunabilirsin” paylaşımında bulundu.

Öğrenciler, Kadınların Gücü ve Direnişi başlıklı panelde, Antropolog Doç. Dr. Sibel Özbudun ve Sosyalist Kadın Hareketi Antakya temsilcisi Çağla Cemali’nin katılımıyla dünyada ve Anadolu’da büyüyen kadın mücadelesini konuşacakları panelde buluşuyor.

  • Savaşın, Yıkımın, Direnişin İçinden Geleceğimizi Kurmak – Kaldıraç Hareketi Temsilcisi Hakan Dilmeç

“Depremin 6. ayında, yaşananları anlamak, siyasi durumu kavramak önemli. Anlamak yetmez, değiştirmek de gerekir; değiştirmek ve geleceğimizi kurmak için gücümüzü aldığımız yer ise direniş! Savaş politikalarını, devleti, seçimleri, ekonomik krizi analiz edeceğimiz panelde güncel durumu tartışacağız.”

  • Kültürel Hegemonyayı Yıkalım: Direniş ve Sanat – Süreyya Karacabey 

“Bir yanda sanata, sanatçıya dair olan ne varsa hayattan silmeye çalışan burjuva ideoloji diğer yanda hayatın içinden, direnişten yaratılan bizim üretimlerimiz. Bu panelde, sanatın değiştirici gücünü konuşacağız!”

  • Kadınların Örgütlü Gücü ve Direnişi – Sibel Özbudun

“Kadınların direnişi tüm dünyayı sarıyor! Dünyadan ve Anadolu’dan kadın direnişlerini tartışacağımız panelimizde deprem bölgesinde ‘Hüznümüz isyanımızdır’ diyerek isyanını sokaklara taşıyan kadınların direniş ve dayanışma deneyimlerini de öğreneceğiz.”

  • Savaş Politikaları ve Halkların Ortak Mücadelesi – Antakya Akader Temsilcisi, Ercüment Akdeniz

“Dünyada gelişen ekonomik kriz ve sistemin krizden çıkış olarak sunduğu savaş politikalarını tartışacağımız panelimizde savaş üzerinden yaratılan milliyetçilik dalgasını ve göçmen karşıtlığını ele alacağız. Tüm bunların karşısında gelişmekte olan halkların ortak mücadelesini anlatacağız.”

  • Deprem, Bir Kentin Yeniden İnşası: Antakya – Pelin Giritlioğlu

“Depremin değil sistemin yerle bir ettiği bir kentin içerisinde depremi, rant ve yağma politikalarıyla inşa edilen kentleri, yeniden yapılanma politikalarını tartışacak; Antakya üzerinden verilerle bir kentin inşasını konuşacağız. Bir yanda depremle birlikte kent planlamasını ele alırken, bizim olan rantsız, yağmasız kentleri nasıl inşa edeceğimize dair de tartışmalar yürüteceğiz.”

  • Gelecek Devrim: Gençliğin Örgütlü Gücü ve Direniş

“Hayatlarımızı bizi boğmaya çalıştıkları karamsarlıktan kurtarabiliriz. Sınırsız, sınıfsız, özgür bir dünyayı var edebiliriz. Şimdi daha fazlasını birlikte hayal etmenin peşindeyiz. Direnişi bir adım öteye nasıl taşıyacağız, hayal ettiğimiz geleceği birlikte nasıl var edeceğiz sorularıyla gençliğin durumunu ve direnişi konuşacağız.”


Atölyeler

Habercilik Atölyesi: Direnişteyiz ekibinin katılımıyla 29-30-31 Ağustos tarihlerinde Antakya’da gerçekleşecek atölyede habercilik üzerine tartışmalar yürütecek, direnişten yana haberler yazacağız!

Kent Planlama Atölyesi: Yıkılan bir kentin içinde kent üzerine tartışmalar yürütecek, Antakya‘yı anlamak, yeniden inşasını düşünmek için sokaklarda olacağız. 

Karikatür Atölyesi: Çizer Aslı Alpar sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz çizgileriyle 26 Ağustos günü 18. Kaldıraç Öğrenci Kampı’nda! Karikatür Atölyesi’nde hep birlikte çizmek, tartışmak ve üretmek için vakit kaybetme; formu doldur, kampa katıl!

Masal Atölyesi: Tiyatrocu, yazar Cüneyt Uzunlar 18. Kaldıraç Öğrenci Kampı’nda Masal Atölyesi’yle aramızda olacak! Antakya’da mahalle mahalle gezerek çocuklarla drama atölyesi gerçekleştirecek; oyunlar oynayacak, oyunlar kuracağız. Çocuklarla drama atölyesi ekibine dahil olmak için vakit kaybetme, formu doldur!

Tiyatro Atölyesi: Oyunlar oynayarak ve üreterek tiyatroyla değişip dönüşecek; çevremizi de değiştirip dönüştürmeyi öğreneceğiz. Çok eğlenip çok oynayacağımız atölyeye katılmak için bize ulaşın!


Dayanışma Faaliyetleri

Nar Ekşisi Üretimi: Antakyalı kadınların dayanışmayla kurduğu Rihen Kadın Kooperatifi ile birlikte nar ekşisi üreteceğiz! Narları toplayıp kaynatmaya, dayanışmayı büyütmeye hazırlan; profildeki formu doldur kampa katıl!

Onarım ve İnşa Çalışmaları: Samandağ Dayanışma evleri ile gerçekleştireceğimiz onarım ve inşa çalışmaları için ilgili meslek gruplarına, öğrencilere çağrımız var! Teknik ihtiyaçları temin etmek ve/veya katılmak için bize ulaşın!

Haşerelere Karşı İlaçlama: Samandağ Dayanışma Evleri ile mahalle mahalle ilaçlama çalışması yapacağız. İlaçlama için teknik ihtiyaçları karşılamak isteyenler, dayanışma faaliyetlerinde gönüllü olmak isteyenler; haydi bize ulaşın!

Kütüphane Kurulumu ve Kitap Dağıtımı: Samandağ Dayanışma Evleri ile mahallelerde kuracağımız kütüphaneler ve dağıtımını gerçekleştireceğimiz kitaplar için dayanışmaya ihtiyaç var! Kitap göndermeyi ve kampa katılmayı unutma!

Ayrıca 18. Kaldıraç Öğrenci Kampı’nda söyleşiler, belgesel ve tiyatro gösterimleri de yapılacak.


İlgili Haberler

17. Kaldıraç Öğrenci Kampı

Nazım Hikmet Dersliği – 17. Kaldıraç Öğrenci Kampı

16. Kaldıraç Öğrenci Kampı

Son Haberler

ÇOK OKUNANLAR

ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN!

KALDIRAÇ DERGİSİ'NİN EYLÜL SAYISI ÇIKTIspot_img

ARTIK TELEGRAM'DAYIZ!

spot_img

DÜNYAYI İSTİYORUZ!

İŞÇİ GAZETESİ'NİN 218. SAYISI ÇIKTI!spot_img

Bizi takip edebilirsiniz

369BeğenenlerBeğen
851TakipçilerTakip Et
14,108TakipçilerTakip Et
1,920AboneAbone Ol